Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Skal Institut for Menneskerettigheder nu fremme menneskerettighederne?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hvad skal vi med menneskerettigheder?

Peter Nedergaard

Hanna Ziadeh er fyret fra Institut for Menneskerettigheder, fordi han argumenterede for hårdt for menneskerettigheder på en konference om menneskerettigheder i arabiske lande. Da gik han over stregen.

Groft sagt kan godt se, hvor instituttet vil hen med fyringen. Skatteministeriet er ophørt med at være et sted, hvor man bedriver effektiv skatteopkrævning. Kulturministeriet er for længst holdt op med at føre rigtig kulturpolitik. Jobcentrene er ikke gode til at skaffe folk i job.

Hvordan kan man så forvente, at Institut for Menneskerettigheder ser det som en vigtig opgave at fremme menneskerettighederne, hvor der mest trænges til, at de gennemføres? Instituttets manglende satsning på menneskerettighederne er trendy.

Lyden af provinsen

Jarl Cordua

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Provinsen har længe sukket efter at høre provinsens historier fortalt i radioen af jysk-talende journalister, da jysk som bekendt er eneste troværdige dialekt øst for Hjallerup Marked.

Derfor var der ingen vej udenom, da Kristian Thulesen Dahl dikterede, at skatteborgerne finansierer en taleradio med hovedsæde i Aarhus. Rad4io eller »Radio Tulle« har nu sendt i et par uger, og lyttertallet er raslet ned, siden man overtog fra »københavnersnuderne« på Radio24syv. Fra en flot begyndelse på ca. 350.000 på første sendedag raslede man ned, og tirsdag i sidste uge ramte man bunden med kun 159.000 lyttere, hvilket jo altså er træls, som de siger i Jylland.

Heldigvis har radiodirektør Anne-Mette Dohm endnu ikke lagt sig fast på nogle lyttermål. Det forstår man godt, når anmelderne nærmest enslydende beskriver Ra4dio som en »karikatur af almindelighed«, hvorfor Groft sagts råd er, at sætte lyttermålene så lavt som muligt uden at Dohm bliver til grin.