Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Simple swimming

Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere

Når Groft sagt har lyst til at bade i havet, tager han tøjet af, vader ud i vandet, og svømmer. Sådan har han gjort i årtier. Derfor var det en stor overraskelse i Berlingske lørdag at læse, hvor fint og indviklet det at gå i vandet har udviklet sig til at være i dag.

Det hedder nu »open sea swimming« og kræver en masse udstyr: farvede badehætter, briller og våddragt og en farvet svømmetaske til at varsko rutetrafikken til søs. Og medlemsskab af »Danish Open Water Swimming Association«.

Groft sagt har ved læsning af artiklen indset, at han i dag ikke bare kan gå i vandet. Det skal hedde noget særligt fint og fornemt på engelsk, især hvis man ikke ifører sig særligt udstyr. Så næste gang Groft sagt vader splitternøgen ud fra de danske kyster for vellystigt at tumle sig som en brølende hvalros og dykke som en blåhval med vandstråler stående ud af blåsthullet, sker det ikke som almindelig badegæst, men som udøver af idrætten »Simple Open Sea Swimming with Dangling Genitalia«.