Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

SF og kulturarven

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere

Som formand for SF slider Pia Olsen Dyhr hårdt for at tiltrække flere stemmer til den svindende skare, men ak, hendes parti ædes op af på den ene side af Uffe Elbæks Alternativet, på den anden af Johanne Schmidt-Nielsens Enhedslisten.

Nu forsøger Olsen Dyhr at høste lidt fremgang på nytårsskandalen i Köln og det truede natteliv i Thisted med et forslag om, at vi skal frasortere unge mænd blandt asylsøgerne til fordel for familier. Et håbløst forslag, der er i strid med alt muligt, inklusive den sunde fornuft.

Hvis Pia Olsen Dyhr ville skaffe sit parti effektiv fremgang, så overlod hun formandsposten til næstformand Mette Tovborg, der er en moderne SF-politiker af fineste karat. Mette Tovborg ville på et lødigt grundlag kunne forvise demagogen Johanne Schmidt-Nielsen til skammekrogen og gøre SF til en succes uden at skulle sno sig som Pia Olsen Dyhr, der altid kommer uheldigt af sted, fordi vælgerne mærker hensigten.

Man kan spørge, hvorfor netop Groft sagt ulejliger sig med dette utroligt kloge råd til SFs ledelse. Svaret ligger ligefor: Groft sagts kald er at styrke kulturarven.