Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Service

Edith Thingstrup: Det nyvalgte folketingsmedlem Lars Dohn fra Enhedslisten er glad for sin første uge på Christiansborg. »Jeg er meget imponeret over, hvordan man drager omsorg over for folketingsmedlemmerne på Borgen,« siger han til B.T. »Jeg har allerede fået både bærbar computer og iPhone.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Og så er der gratis partoutkort til DSB, jeg kan komme gratis i Det Kongelige Teater og i Zoologisk Have. Hvis jeg får lyst, kan jeg gå til gratis fitness og får smørrebrød til 10 kr.«

Den gamle kommunist er nærmest lykkelig.

»De har da næsten fået lavet det samfund, som jeg kæmper for,« siger Lars Dohn, der ikke helt kan slippe sin fortid i Danmarks Kommunistiske Parti.

Men træerne vokser alligevel ikke helt ind i himmelen. »Vi er trods alt kun 179, og der er 900 ansat til at servicere os,« siger han. Groft sagt må ikke desto mindre bringe en rettelse. I er kun 179, men der er faktisk 5.566.856 til at servicere jer, sidst Danmarks Statistik tjekkede efter.