Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Selvmål

Claes Kastholm Hansen: Kulturministerens påhit, »Team Culture 2012«, burde være tilstrækkelig grund til at fyre ham.

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han forbryder sig mod to kulturpolitiske grundprincipper: Han blander EU ind i kulturen, og han forsøger at spænde kunsten for samfundets vogn. Ideen om at få 12 europæiske topmaver til at udpege kunstprojekter, som kan bringe Europa ud af krisen, er hul og latterlig, som filosoffen Arno Victor Nielsen helt rigtigt konstaterer i Berlingske i går.

Men når filosoffen hæfter sig ved, at gennemsnitsalderen for de 12 er omkring 60, og mener, at det diskvalificerer dem, så gør han sig til en ganske banal dansker med et stereotypt syn på alder. Thomas Mann udgav et af verdenslitteraturens hovedværker, Doktor Faustus, som 73-årig. Skulle man have sendt det tilbage i hovedet på ham med ordene: De er over 60, så De har jo ikke føling med tiden, mand! Hvis man i øvrigt følger Arno Victor Nielsens eget kriterium, er der ingen grund til at lytte til ham. Filosoffen er stærkt på vej mod de 70.