Det frie marked når Politiken
Bent Blüdnikow
Avisen for frelste meninger, Politiken, har »medieeksperter«. En af dem hedder Søren Schultz Hansen og han har mirakuløst fundet ud af, at vi overfodres med amerikansk kultur: »En væsentlig del af kulturjournalistikken i de danske medier består slet og ret i at præsentere og anbefale de altovervejende amerikanske serier og film fra Netflix og HBO (...) Meget forbrugervenligt og mægtig underholdende. Men sgutte særlig kritisk. Spørgsmålet er, om det overhovedet kan kaldes journalistik.«
Søren Schultz Hansen mener, at det er mærkeligt, når USAs betydning for Danmark er »kraftigt på retur i disse år.« Der forregner »eksperten« sig nok, for intet tyder på, at USAs betydning er på retur. Eksperten skriver: »Kan man advare mod amerikanisering uden at lyde som en piberygende marxist fra 1970erne?«
Ja, det kan man godt, men læser man Politiken og Søren Schultz Hansen, føler man sig alligevel hensat til de piberygende marxister - mænd og kvinder - i 1970erne. Men derfor kan han jo alligevel godt have en pointe.
Under regeringens faner
Jarl Cordua
Den notorisk upålidelige samarbejdspartner mht. persontransport, det statsejede DSB, tilbyder nu sig selv som underleverandør til regeringens velsmurte spinmaskine. Forleden så Groft sagt en Facebook-annonce med transportminister Benny Engelbrecht (S) i rollen som DSB-medarbejder, der falbød kaffe og varme rundstykker i et af de antikvariske tog, der så længe har været ramt af servicetørke.
Annoncerne var sponsoreret af DSB, der sædvanligvis kører med underskud, hvorfor skatteyderne nok får lov at betale for reklamen for den flinke transportminister. Groft sagt foreslår, at også PostNord melder sig under fanerne i regeringens kampagne for sig selv. Så kan ministeren spille postbud på vej med det aldrig uddelte brev, hvor han sikkert er væk i mindst en uges tid. Hvis man venter med kampagnen til december, så kan vi være heldige, at Engelbrecht er forsvundet med juleposten en hel måned.