Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Selskabstømning

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere

Efter manges mening er Dansk Folkeparti i sine bestræbelser på at overtage Socialdemokraternes rolle på den politiske scene blevet så harmløst, at der er behov for et nyt parti, der virkelig går til makronerne i udlændingepolitikken og i forsvaret for de nationale værdier.

En opinionsundersøgelse viser, at 20 procent af de unge vil stemme på et sådant skarpt, nationalkonservativt parti, og i en diskussion på DR2s Deadline sidste weekend mente universitetslektor Søren Hviid Pedersen, at sådan et parti burde skabes.

Et mere operationelt råd er kommer fra statskundskabsprofessoren Palle Svensson (emer.), der i et læserbrev til Jyllands-Posten pegede på bøvlet med at starte et nyt parti og samle de 20.000 underskrifter, det kræver at anmelde det. I stedet skulle de nationalkonservative melde sig ind i Det Konservative Folkeparti for at overtage det, foreslog han: Hvis de bare var en 2-3 procent af den konservative medlemsskare på 12.000, kunne det sagtens lade sig gøre.

Pengeverdenens selskabstømmermetode anvendt på de Konservative! Den ligger lige til højrebenet. Eneste minus er naturligvis, at der ikke er nogle værdier at hente.