Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Seernes opdrager

Eva Selsing
Læs mere
Fold sammen

Vidste De det? At DR har en »sprogredaktør«? Han findes, og han vil faktisk, sammen med det, der kaldes »seernes redaktør«, udarbejde en liste med ord, som monopolets medarbejdere ikke må bruge, når de skal beskrive virkeligheden. (»Redaktør« i disse to tilfælde er ensbetydende med »politisk opdrager«).

Man henter, som altid i slige sager, inspiration i det store udland. For eksempel bruger Reuters ikke ordet »terrorist«. En særdeles smuk måde at undgå, at folk forbinder islam med terror. Hvis man fjerner det ene ord, kan folk jo nemlig slet ikke lave koblingen. Det er saliggørende, for så har vi, når bestialske islamister lige om lidt igen udgyder uskyldigt blod, ikke en jordisk chance for at tage til genmæle mod det uhyrlige i vores egen baghave. Det er nu smart, set fra et politisk opdrager-perspektiv.