Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Se til mormonerne

Hans Hauge.   Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det er kummerligt at se, at vores største religiøse mindretal, må samle sig i garager og gamle fabrikshaller,« udtaler fhv. Venstre-mand Uffe Ellemann-Jensen. Synspunktet er æstetisk, men pyt nu med det. Men hvorfor mon han siger ’vores største mindretal’, når han mener muslimer, og tænker han på sunnier eller shiaer? Har han mon nogen sinde fundet det kummerligt, hvordan missionsfolk må samle sig i Esbjerg? Eller hvordan metodister må samle sig i Strandby? Eller Jehovas Vidner i Silkeborg? De sidstnævnte bliver ellers ofte stigmatiseret.

Har små religiøse mindretal ikke brug for støtte fra de progressive? Uffe Ellemann-Jensen kunne bede muslimerne lære af de liberalt-sindede mormoner i København. De har bygget et smukt tempel helt uden støtte fra Adam Price og Stine Bosse og andre fromme Kristi stridsmænd og kvinder.