Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Schulz er Europa

05DEBjeve-Hans-Hauge-172326.jpg
BMINTERN - Hans Hauge
Læs mere
Fold sammen

I den socialdemokratiske kanslerkandidat, Martin Schulz’, tale i Dortmund blev det så tydeligt, at Europa er tysk, men at Tyskland ikke er europæisk. Schulz talte ikke om Tyskland, men om Europa. Som om han allerede leder Europa. Han er en rød euromantiker. Ikke blot er Tyskland Europa, men Europa er også lig med EU. Sådan fik han lige Schweiz, Norge, Island og andre lande indrulleret i det tyske Europa. Lyder det ikke bekendt?

Han gik til angreb på den kristne og konservative Angela Merkel, som den danske venstrefløj af en eller anden grund elsker. Hun er jo blot en mega-udgave af Jann Sjursen. Han sagde også, at der er tyskere, som ikke hører hjemme i Tyskland. De skal nok udvises. Det er ikke de Erdogan-venlige tyrkere. De er ok. Nej, det er dem, der stemmer på Alternative für Deutschland. De er nazister-light. Meningsmålinger siger, at han taber, men hvem stoler på dem? Fremtiden ser mørk ud.