Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Sandheden om Prinsen, Kaospiloten i Det Hvide Hus og Helt forklarligt

»Som kronen på værket skal Nørgaards sarkofag for Dronningen til dels være gennemsigtig. Man kan ikke fortænke prins Henrik i at bruge et hvilket som helst påskud for at slippe for at hvile i den rædsel,« skriver Edith Thingstrup. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sandheden om Prinsen
BMINTERN - Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

Kongehuset bekræfter over for BT, at prins Henrik ikke vil gravlægges ved siden af dronning Margrethe.

»For prinsen er beslutningen om ikke at lade sig begrave ved siden af Dronningen den naturlige konsekvens af, at han ikke er blevet ligeværdigt behandlet i forhold til sin ægtefælle – ved ikke at få den titel og funktion, som han har ønsket,« udtaler kongehusets informationschef, Lene Balleby.

Groft sagt afslører den sande sandhed: Kunstneren Bjørn Nørgaard har i en årrække arbejdet på en kostbar dobbelt sarkofag, hvor både Prinsen og Dronningen efter planen skulle stedes til hvile. Bjørn Nørgaard er en gammel venstresnoet bandit, som har vist sit skæggede ansigt frem med maskingeværer og afhuggede hestehoveder. Som kronen på værket skal Nørgaards sarkofag for Dronningen til dels være gennemsigtig.

Man kan ikke fortænke prins Henrik i at bruge et hvilket som helst påskud for at slippe for at hvile i den rædsel. Måske skulle Bjørn Nørgaard overtage Prinsens plads i gravmælet og fuldende sin happening.

ARKIVFOTO: Kunstner Bjørn Nørgaard præsenterer i 2010 en model af Dronning Margrethes, dengang regentparrets, gravsted, som det skal se ud i Roskilde Domkirke. Prins Henrik vil ikke begraves sammen med dronningen, fordi han er utilfreds med sin rolle i kongehuset. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mikkel Møller Jørgensen.

Kaospiloten i Det Hvide Hus

Hans Hauge Fold sammen
Læs mere

Der gik en hel dag, torsdag, hvor der ikke var syv eksperter i DR og TV 2 for at fortælle den nyhed, at der er kaos i Det Hvide Hus. Hvordan kan vi klare en hel dag uden at høre det?

»Sig nu kaos, Steffen fra Washington. Blot én gang.«

Kaos har for resten fået en så negativ klang, at kaospiloterne i Aarhus skifter navn til ordningspiloterne.

»Ordnung muss sein,« forkynder Trump-bashing-teamet dagligt. Det skal være som i den svenske regering. Eller hvem har hørt om kaos i den italienske?

Nej, kaos klæber til Brexit og Trump. Men er der da slet ikke sket noget foruroligende? Jo, bare rolig. Nordkorea fører 1-0 over USA.

Claus B. Thomsen kunne fra Bangkok til Politiken fortælle: »Det er ude af sammenhæng«, altså set fra Bangkok. Godt. »USA er i vildrede,« lød det videre fra Thomsen. Fedt. »Trump har fejlbedømt Kina«. Cool.

Så er vi rolige igen. Ordenen er genoprettet. Men pas nu på, for ud af kaos fødes en dansende stjerne.

Helt forklarligt

Lars R Møller Fold sammen
Læs mere

Et nu tidligere socialdemokratisk byrådsmedlem i Ishøj, Seyit Ahmed Özkan, udpegede noget utroværdigt zionister som ansvarlige for Islamisk Stat.

Denne vanvittige påstand blev ihærdigt støttet af Niels Rolskov, der er byrådsmedlem for Enhedslisten i Køge.

Han kunne udbygge med fake news om, at det var almindeligt kendt, at en israelsk general for et par år siden blev taget til fange i Irak, hvor han trænede islamiske terrorister. Det er alvorlige sager, som skal drøftes i partiets centralkomite, hvor man tager afstand fra den slags konspiratoriske teorier.

Groft Sagt forstår simpelthen ikke problemet. Når Niels Rolskov tror på Enhedslistens partiprogram, hvorfor må han så ikke tro på, at israelerne uddanner deres egen dødsfjende?

Begge dele er jo alligevel hul i hovedet.