Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Så mangler I bare at likvidere P1, Dansk Folkeparti

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Tak, DF

Lars Møller

Groft sagt vil på lytternes vegne gerne udtrykke en dybfølt tak til Dansk Folkeparti over at have fået likvideret Radio24syv. Tak for at vi ikke længere skal generes af Den korte radioavis, Cordua & Steno, Hitlers æselører, Det gode gamle folketing, Det vi taler om og andre lignende populistiske radioprogrammer.

Også en stor tak for, at man fremover ikke behøver at vælge mellem P1 og Radio24syv. Nu er der kun en lettere amputeret udgave af P1 tilbage.

Som et fremtidigt projekt skal Groft sagt derfor anbefale Dansk Folkeparti, at man fremover kaster sig over P1 og også får den kanal likvideret. Med lidt held vil vælgerne kvittere med endnu et fremragende folketingsvalg, og så begynder det at hjælpe på det.

Rødblå alliance

Eva Selsing

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Forleden skrev den konservative Rasmus Jarlov, inde på journalisternes intra, Twitter, at fratagelse af syriske fremmedkrigeres pas er:

»En sejr for alle, der holder af Danmark. (På Twitter hører man naturligvis mest fra dem, som holder mere af Karnov).«

Det fik straks den tunge ende af liberalismen til at dåne over hvor lidt, sådan en konservativ dog måtte tænke om retsstaten (fred være med den).

Tja. Tjo. Forskellen på en konservativ og så alliancen af liberale og venstreorienterede principdyrkere er, at førstnævnte sætter fædrelandet først. Hvis man måber over det, kan det være, at der er en idéhistorisk borgerlig klassiker eller to, man mangler at konsultere.