Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Så længe noget er nutidsagtigt, venstreorienteret og talentløst, må det evigt-progressive Kronprinspar hælde en pris ned over det

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Leve Dronningen!

Eva Selsing

Hvis ikke De havde migræne i forvejen, så får De det garanteret af at høre om Kronprinsparrets seneste forsøg på at gøre sig til for den vulgære tidsånd. Tag bare forleden, hvor parrets prisuddelingsshow (sic!) begavede en dameperson med kunstnernavnet »Jada« med en pris og 100.000 kroner.

Damen, som vistnok synger, afsluttede sin takketale med at sige »ned med patriarkatet og det hvide overherredømme.« Sådan er det med dagens »kunstnere«, hvis »kunst« er så flygtig en størrelse, at der må tilsættes rigelige mængder venstreradikal propaganda for at give skidtet en fernis af tænkning.

Men selvfølgelig skulle det anerkendes af de yngre tronarvinger, som selv helt åbenbart higer og stræber efter at være unge med de unge. Royal Run og regnbuer og klima og hvadvedjeg. Hvis det er nutidsagtigt, venstreorienteret og talentløst, så må det evigt-progressive Kronprinsepar hælde en pris ned over det.

Vi er en del, der håber, at Hendes Majestæt må leve godt og lykkeligt langt ind i det næste årtusind.

Omfordeling

Niels Jespersen

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Ham forfatteren der mente, at Mette Frederiksen er racist, vandt for en kort bemærkning Groft sagts anerkendelse. Ikke for hans politiske analyser. De findes i mere velartikuleret form på enhver efterskole. Nej, vi kippede med hatten da det kom frem, at Jonas Eika ville donere de 350.000 statsracistiske kroner, han modtog til beboerne på udrejsecenter Sjælsmark. Vi kan være uenige, men respekt for at tage konsekvensen af sine holdninger.

Imidlertid viser det sig, at pengene ikke skal doneres til Sjælsmark. Nej, de skal ifølge et langt og venstrestudentikost opslag »omfordeles«. »En stor del af pengene kommer med al sandsynlighed til at gå til kampen for at få lukket udrejsecentrene«.

Hvad det dækker over kan Groft sagt ikke gennemskue, men vi har en mistanke om, at de nok alligevel ender hos Jonas og hans politiske venner. Det er helt i orden, men så beholder Groft sagt til gengæld også vores anerkendelse.