Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Så kan de lære det

25DEBEdith-Thingstrup-09503.jpg
Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

Inger Støjberg offentliggør nu en liste over seks såkaldte hadprædikanter, som ikke vil få adgang til Danmark. Man genkender navnlig en række arabiske navne, såsom Kamal El-Mekki og Mohammad Rateb Abdalah Al-Nabulsi. Ikke at mange vidste, hvem de var i forvejen.

»Vi skal ikke lægge jord til hadprædikanter, der forsøger at omstyrte vort land,« skriver Støjberg på Facebook. »De vil blive afvist og sendt ud igen, hvis de forsøger at indtrænge i Danmark,« fortsætter hun (på en slags dårligt dansk, som er »indtrængt« i vores ellers så jævne sprog).

Af hensyn til den politiske korrekthed finder man også et enkelt vestligt klingende navn på listen over hadprædikanter, nemlig Terry Jones fra Florida, som vistnok engang har afbrændt en Koran, men som næppe aner, hvor Danmark ligger. Nu kan han måske lære det, og så har Støjberg trods alt gjort gavn med sit slag i luften. Lidt har også ret.