Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Røst fra det ukendte

Klaus Kjøller: En helt ukendt, dansk EU-politiker skifter af ukendte grunde fra det ene ukendte parti til det andet ukendte parti.

Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den helt ukendte politiker hedder Anna Rosbach, og hun skifter fra Gruppen for Europæisk Frihed og Demokrati (EFD) til et parti der hedder ECR. Selve EU-Parlamentet er jo kendt af enhver dansker, for det blev berømt dengang Ritt Bjerregaard provokerede ved at kalde det et Mickey Mouse-parlament, og det fik hun smæk for.

Den nu kendte Anna Rosbach viser vejen frem for alle de andre, helt ukendte hundredvis af folkevalgte medlemmer af ukendte partier i EU-Parlamentet. Skift parti, og bliv berømt. Og det er fortsat helt unødvendig selv at mene noget om noget. I en beundringsværdig ærlig udtalelse forsikrer Rosbach sine ukendte vælgere om, at hun nu bare sætter sig i en anden stol og fortsat arbejder for borgernes vel i Europa.