Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Redaktøren

Claes Kastholm Hansen: Redaktør Lars Trier Mogensen fra Politikens lederkollegium – det er også ham! – frydede sig i tirsdags, dvs. dagen før det hollandske valg, over Geert Wilders’ nederlag, som han med sædvanligt moralistisk tågesyn regnede for uundgåeligt.

Claes Kastholm Nielsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Om lederen af Frihedspartiet skrev hr. Trier Mogensen, hvis eget udseende Groft sagt taktfuldt forbigår, idet vi aldrig kommenterer udseende, men kun udsagn og handlinger: »Manden med Mozart-håret er ikke længere et ikon på linie med TV-kendisser, sportsstjerner og prinsesser«. Som bekendt blev valget en sand triumf for Geert Wilders. Han langt mere end fordoblede sit mandattal. Redaktøren af Politikens lederkollegium fortsætter sin »analyse« med følgende betragtning: »Præcis samme mønster præger Danmark, hvor Dansk Folkeparti styrtdykker i meningsmålingerne«. Mens klaphattedanskere på TV jublende forudser dansk triumf ved fodboldmesterskaberne i Sydafrika, kan bookmakerne røbe, at når det drejer sig om at sætte penge på spil, har vore medborgere et betydeligt mere nøgternt syn på de danske muligheder. Groft sagt anbefaler Politikens læsere at anlægge et lignende nøgternt syn på Lars Trier Mogensens vurdering af Dansk Folkepartis muligheder ved næste folketingsvalg. Ellers bliver de bare alt for skuffede, og efter næste valg har de jo ikke Søren Krarup og Jesper Langballe at rase ud på i læserbrevene.