Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Ramadan ja, pinse nej

05DEBjeve-Hans-Hauge-172326.jpg
BMINTERN - Hans Hauge Fold sammen
Læs mere

Det er så trist, at der er så lidt om ramadanen i danske medier. Det synes Birthe Kjær i Politiken, der jo er så glad for religion i det offentlige rum. Der burde være ligeså meget om denne måned, hvor Muhammed fik hele Koranen åbenbaret, som der er om julen, synes hende Kjær.

Der er dog håb for fremtiden. Det profeterer lektor Galal fra – og her kommer et langt ord – Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet. Om få år vil avisen være fyldt med spændende artikler om fasten, siger den tværkulturelle videnskabsmand. Altså muslimernes faste og ikke de kristnes. Naturligvis. Og nu kommer der en lille gætteleg: Hvor meget tror De, at den religionsåbne avis skrev om kirkens store fødselsdag: Pinsen? Svaret er givet på forhånd. Det rager dem en papand.