Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Raceforskere i Deadline

Læs mere
Fold sammen

Det er nok første gang, at folk hører om »kulturel appropriation«, sagde Nynne Bjerre i DR 2s Deadline. Hun havde derfor tre politisk korrekte kønsforskere i studiet, som hun andægtigt lyttede til med åben mund. Den canadiske popsanger Justin Biebers frisure var emnet. Han har hugget den fra de undertrykte.

Fænomenet er ikke nogen nyhed i Canada, men det var det for forskerne. Kulturel appropriation betyder, at hvide mænd stjæler de sortes musik. Det er kolonialisme at spille jazz og hiphop. Din oldefar skal have været slave, hvis du vil spille den slags. Du må ikke stjæle andres myter.

Hvide skal give »credit« til de sorte, som en Aalborg-forsker sagde, der brugte engelske ord i hver sætning. En anden af »forskerne« hedder Marstal. Han har en endnu mærkeligere frisure end Bieber, som vi ikke ved, hvor han har approprieret fra, og RUC-forskeren sad i en jakke approprieret fra arbejderklassen. Han kunne fortælle, at nationalister har majoriteten?

Det mest besynderlige var, at det så ud til, at disse forskere troede på, der findes racer. Det er da lidt skræmmende.