Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Putins satirekup

Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere

Kernen i Putins styre er persondyrkelsen af Putin. Den er kun mulig, fordi han har afskaffet satire og kritik i landets store medier. Det er sket ved mord på udvalgte profilerede kritiske journalister, hvilket har tæmmet mediesystemet og gjort det let for Putin-støtter i det mafiaagtige, korrupte russiske system at besætte redaktionelle lederposter.

Dette har gjort det muligt for KGB-bureaukraten Putin at springe ud som macho-übermensch med nøgen overkrop, Hitler-annekteringer af landområder og løstsiddende atombomber.

Læren af Putin er, at man afskaffer demokrati ved at afskaffe satire og kritik i pressen. Men læren af Putin er så også, at man afskaffer ham som leder ved at forsyne befolkningen med satire og kritik, som piller ham ned. Vestens store dumhed angående Putin er, at man ikke forstod, at Krim-erobringen og alt det andet Putin-gak skulle være forebygget med et bombardement af russerne med lattervækkende Putin-satire, allerede da den første russiske journalist blev myrdet.