Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Propaganda-Politiken

Peter Kurrild-Klitgaard Fold sammen
Læs mere

Migranters seksuelle overgreb på kvinder i en række europæiske storbyer har fået sikringerne til at springe i hovederne på næsten alle dele af det politisk korrekte kommentariat, hvor man på samme tid har skullet balancere hensynet til at være pro-feministiske med at være pro-folkevandring fra Afrika og Mellemøsten. Det har ofte været morsomt, men ikke altid lige kønt.

Tag nu f.eks. Politikens faste blogger, musikeren Henrik Marstal, der til denne fine avis fortæller, at »indvandrermænds massevoldtægter af blonde, danske piger har siden 1980erne været højrefløjens skrækscenario nummer ét ved det multietniske samfund«, og at »nu lyder det som under krigen, hvor tyske myndigheder lavede propaganda om onde russere, der ville komme og voldtage alle tyske kvinder«. Umiddelbart kan Deres Groft sagt ikke lige huske f.eks. nogen fremtrædende borgerlige politikere, der har været særligt synligt optaget af netop dette »skrækscenario nummer ét«.

Til gengæld ved vi, at det er dokumenteret, at de fremrykkende sovjettropper faktisk brugte systematisk massevoldtægt som et bevidst redskab. At omkring to millioner tyske kvinder i alderen otte til 80 år blev voldtaget af russiske soldater – nogle op til 60-70 gange.

Det kan man naturligvis også affærdige som »propaganda«, men vi vil så tillade at minde om, at mens alle har ret til deres egen holdning, har de ikke ret til at opfinde deres egne fakta. Ikke engang selv om man er ansat hos Politiken.