Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Professor ordgejl

25DEBEdith-Thingstrup-09503.jpg
Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

Islam er ikke mere voldelig end kristendommen, mener professor Anders Klostergaard Petersen. Han henviser til nylige erfaringer med kristendom: »For mindre end 30 år siden så vi igen på europæisk grund og med henvisning til kristendom koncentrationslejre, systematiserede voldtægter og andre bestialske handlinger,« forklarer Klostergaard i Politikens kronik.

Virkelig? Med henvisning til kristendom? Sagde serbiske krigsforbrydere: Jeg voldtager dig i Jesu Kristi navn? Sagde kroatiske krigsforbrydere: Jeg henretter dig, fordi det vil berede min vej til Gud i Paradis, hvor med venner i lys jeg skal tale med ham, jeg myrdede?

En ting er, at Klostergaard mangler kendskab til profeten Muhammeds ønske om at underlægge sig verden med magt, som den krigsherre, han var. Noget andet er, at en »professor MSO« som Anders Klostergaard kender så lidt til såvel moderne historie som til Jesu forkyndelse. Professor MSO. Det må stå for professor med særlig ordgejl.