Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Problemet løst

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere

Sensationelt skriver Weekendavisen på sin forside: »Kan sharia, demokrati og rettigheder gå hånd i hånd? Ja, påviser to amerikanske forskere i et nyt studie«.

Blader man om til selve artiklen, viser det sig, at den med de sædvanlige akademiske forsiringer og gesvejsninger blot viser det enkle forhold, at i de muslimske lande, hvor religionen spiller en tilbagetrukken rolle, er der mere demokrati end i de muslimske lande, hvor religionen spiller en dominerende rolle.

Hvad var det, Storm P. sagde? »Akademiker – det er at have læst sig til, hvad vi andre ved«. Lad os håbe, at de muslimer, der hidtil har ment, at shariaen står over de nationale love – hvor mange de er i Danmark ved Groft sagt ikke, men i Tyskland udgør de 60 procent ifølge en helt ny undersøgelse fra Wissenschaftszentrum, Berlin – nøjes med at læse henvisningen på Weekendavisens forside.