Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Privatisering

25DEBEdith-Thingstrup-09503.jpg
Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

Tidligere fødselschef på Rigshospitalet, Morten Hedegaard, forlod sidste år Rigshospitalet i protest over forholdene på fødegangen. I sin tid på hospitalet var han bl.a. fødselslæge ved alle kronprinsesse Mary og prinsesse Maries fødsler.

Hedegaards farvel vakte en stor debat om, hvor forfærdeligt det går på Region Hovedstadens hospitaler. Hvem har skylden? Regionen, som er sygehusejer, og som hellere vil bruge penge på administration? Eller regeringen, som kræver effektiviseringer af sygehusene samtidig med, at den til stadighed sender flere milliarder til sundhedsvæsenet? Svaret blæser i vinden, alt imens skattekronerne forsvinder i den offentlige planøkonomi. Men Morten Hedegaard har gjort det rigtige. Nu har han åbnet en privat klinik på Østerbro i København. Hvis ikke politikerne kan finde ud af at privatisere for at redde sundheden i Danmark, kan de tidligere ansatte heldigvis godt.