Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Principfaste ateister

Edith Thingstrup. Fold sammen
Læs mere

Ateistisk Selskab vil have danskere til at melde sig ud af folkekirken og har derfor lanceret en kampagne med store reklamer på busser.

»Vi er meget tilfredse med de foreløbige resultater,« siger Anders Stjernholm, talsmand for Ateistisk Selskab. »Mens buskampagnen lægger op til en bred debat om grundlaget for tro, så er udmeldelseskampagnen målrettet de mange danskere, som længe har overvejet udmeldelse af folkekirken, men som har undladt det, fordi det er for besværligt,« forklarer Stjernholm.

Den principfaste ateist har valgt en overskuelig opgave. Folkekirken er nem at have med at gøre, og man bliver ikke stenet til døde, hvis man melder sig ud. Måske skulle Stjernholm hellere afprøve sit ateistiske budskab foran Grimhøj-moskeen. Hvis han da tør møde sin skaber lidt før tid.