Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Polsk populisme

24DEBEva-Agnete-Selsing-140.jpg
Eva Agnete Selsing Fold sammen
Læs mere

Populisme er, når den dumme befolkning stemmer på de forkerte. Fordi den er så dum, jo. Men hvis skyld er det egentlig? Er det de enfoldige vælgere eller de farlige populist-politikere, der forfører og besnærer med deres »nemme løsninger på komplekse problemer« (oversat: virksomme løsninger på ret straightforward problemer med indvandring)? Mens vi vegeterer over dette, kan vi rette blikket mod Polen, hvor en af disse farlige typer, indenrigsminister Mariusz Blaszczak, har udtalt, at »jeg er ansvarlig for det polske folks sikkerhed, og jeg gør, hvad der er nødvendigt for at sikre det. Multikulturalisme og politisk korrekthed har sat sine spor i Vesteuropa. Jeg vil ikke udsætte Polen for fare.«

Tænk engang. En politiker, der gerne vil beskytte sin befolkning. Ak ja, disse østlande har lang vej igen til at forstå det med »demokrati«.