Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Politisk korrekte våben

Edith Thingstrup. Fold sammen
Læs mere

Dagbladet Information stiller et interessant spørgsmål på sin forside: »Skal Danmark købe militært udstyr, som er testet i kamp?« Baggrunden er, at fæle israelske producenter bl.a. har solgt ammunition til danske kampvogne.

Lad os for en stund tage den politisk korrekte kasket på, og give et klart svar: Nej. Naturligvis skal Danmark ikke købe våben, der er blevet testet i kamp. Danmark skal kun købe økologiske våben, der er blevet testet i en fokusgruppe, uden at blive affyret, af humanister i fodformede sikkerhedssko. Våbnene skal være fra politisk korrekte steder såsom Sverige. Men i modsætning til almindelige svenske våben, der faktisk kan bruges til at slå ihjel (ifølge chokerende nye oplysninger), skal de indkøbte våben straks smeltes om til plovjern og vingårdsknive, som skrevet står i Den Gode Bog. Nåh nej, måske ikke vingårdsknive. Dem kan man jo skære sig på.