Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Politisk filmkorrektion

Klaus Kjøller: Niels Arden Oplevs film Mænd, der hader kvinder har vundet den britiske Oscar – en Bafta – som bedste ikke-engelsksprogede film.

Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det gør det ekstra nødvendigt at råbe vagt i gevær om, hvor politisk ukorrekt denne historie om Lisbeth Sallander er. Pippi Langstrømpe er allerede blevet korrigeret. Pippis far var oprindeligt negerkonge. Men i de senere svenske bogudgaver er faren blevet forfremmet til ’hersker af kurrekurredutterne’. Og Pippi huserer endda kun i børneværelser. Sallander raserer over hele verden i alle medier. Og for hver pris og udmærkelse hun får, besudler hun endnu flere. Hun må omgående stoppe med at begå selvtægt, mishandle folk, hun ikke kan lide, vise slibrige videoer med sig selv, og hacke sig ind på alle mulige hjemmesider uden lovlig hjemmel. Også hendes ofte meget grimme og provokerende sprogtone bør mildnes. ’Mishandling’ bør rettes til ’genopdragelse’, ’hacking’ til ’informationssøgning’, ’fuck’ til ’elsk’. Og så videre. Denne film bør altså genindspilles.