Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Politiet passer på os alle - og især sig selv

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Vennetjenester

Eva Selsing

Det kan godt være, at politiet ikke kommer, når De ringer – men politifolkene er der for hinanden. De husker måske sagen om afdelingschef Bettina Jensen, som i et udslag af næstekærlighed uddelte millioner i konsulenthonorar til sine tidligere kolleger i DR. Udbetalingerne faldt, selvom der ikke var underskrevet kontrakter, og manglende budgetrammer gjorde, at beløbene kunne vokse sig dejligt store.

Eksempelvis fik den tidligere kollega Marianne Færø hele 4,5 millioner kroner for noget »rekrutterings-assistance«. Man skal da have det lidt godt, og det skal vennerne også. Og Bettina har mange venner, lader det til. Thi Rigspolitiet har undersøgt det og er kommet frem til, at der ikke er foregået noget ulovligt. Og det selvom revisionsfirmaet PWC blev sat til at undersøge forholdene og ikke kunne se, hvad alle millionerne egentlig var gået til.

Man må gratulere Bettina og hendes arbejdsplads med at holde så flot sammen.

Mit navn er offer

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Det er sagt tit, at hvis det i disse tider blot lykkes en person eller en gruppe at få sig gjort til offer, er man allerede godt på vej til at have vundet sagen. Det har Britta Nielsen og hendes forsvarer tilsyneladende klogeligt erkendt.

Britta Nielsen er tiltalt for at stjæle 111 millioner kroner fra staten og de socialt vanskeligt stillede, fordi det var alt for let at fuske på hendes post i Socialstyrelsen. Hun og hendes kolleger spøgte oven i købet med, at man da blot kunne tage penge fra diverse konto og bruge dem på en dyr ferie.

Personligt ansvar er i dag et begreb, som næsten ikke findes. Hvis det er let at stjæle i Socialstyrelsen, er det på det nærmeste styrelsens skyld, hvis man så også gør det.

Så langt ud er vi kommet. Godt set, Britta Nielsen.