Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Pless og troen

Edith Thingstrup.
Læs mere
Fold sammen

Den konservative Mai Mercado mener, at kristendom er bedre end islam. Sognepræst og socialdemokratisk politiker, Flemming Pless, er uenig.
»Hvad er højest? Et tordenskrald eller Rundetårn?« spørger han retorisk. Er kristendom da tordenskraldet, mens islam er Rundetårn? Anerkender Pless ikke islam som en religion? Nej, det er langt mere vidtgående. Pless tager en særdeles individualistisk indgangsvinkel til sagen.
»Kristendommen er kun bedre i den forstand, at den for mig kan noget, som er bedre end andre religioner,« erklærer Pless i Berlingske. Alt er relativt for sognepræsten, der er kendt for sine nytårsgudstjenester med talere fra andre religioner.
»Det, som er fantastisk ved historien om Jesus, er, at den giver mig en fornemmelse af, at jeg har adgang til det himmelske.«
Hvad skal han så med Jesus? Hvis han vil have en fornemmelse af at have adgang til det himmelske, må det da være mere end tilstrækkeligt at være socialdemokrat. Så kan man tro og tro, selvom den gode løsning altid først kommer i morgen.