Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Plagiat

Klaus Kjøller: Den beundrede tyske forsvarsminister Karl-Theodor zu Guttenberg måtte forleden trække sig, fordi han desværre havde glemt at sætte anførselstegn omkring de mange ordrette citater i sin ph.d.-afhandling.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske universiteter indfører i stigende grad avancerede IT-programmer, som kan sladre om studerende, der bruger nettet som slikbutik. Der afsløres årligt mellem 100 og 200. Det reelle antal snyderier er selvfølgelig mange gange større. Og kun rene tumper tager jo en tekst helt ordret fra nettet. Hvis man bare gider justere lidt i ordvalget og flytte lidt rundt på sætningerne, så har juristerne intet at komme efter. Derfor ligger løsningen et helt andet sted. Afskaf det vildtvoksende referat side op og ned af, hvad andre har tænkt. Det er en perversion af videnskabeligt arbejde, som mest tjener til at puste en afhandling op på det obligatoriske sidetal. Vælg i stedet nogle opgaveformer, som tvinger alle studerende og doktorander til at blive så kloge, at de selv kan analysere og løse reelle problemer og opfinde nye apparater.