Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Pinlig lektor

28DEBKLAUS-KJ-LLER-GROFT-15.jpg
Klaus Kjøller Groft
Læs mere
Fold sammen

Pensioneret lektor Flemming Gräs skrev i et læserbrev forleden i Politiken om sin ferie med sin kone i Rom, da EU fejrede sin 60 års fødselsdag i byen. De måtte dagen lang springe for livet, fordi korteger af sorte limousiner anført af blinkende, hylende motorcykler drønede gennem byen for at nå hurtigt frem til byens seværdigheder, som var afspærret for den gemene hob. Lektoren spørger:

»Hvorfor bød man ikke på kaffe og kage i Roms gader og fejrede Europa med folket?« Lektoren ved åbenbart ikke, at folket kun er noget, der er nødvendigt i EU, når man holder taler. Ellers er folket kun til besvær.

Folket stemmer nej ved enhver lejlighed og går i vejen, når EU skal skynde sig til møder og fester. Pinligt, at en lektor afslører så afgrundsdyb uvidenhed om EU. Og så i organet for den højeste oplysning.