Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Pinds parlamentarisme

06DEBEDITH-THINGSTRUP-10425.jpg
Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

Justitsminister Søren Pind er sur over, at Liberal Alliance stiller krav til regeringen om en lettelse i marginalskatten på fem procentpoint. »Jeg vil tillade mig at kalde det ekstremistisk parlamentarisme,« fastslår Pind i Jyllands-Posten.

Men hvori består det ekstremistiske? LA’s krav er et af de mindste, som er på bordet under forhandlingerne. Det koster statskassen under en milliard kroner i en skatteplan fra regeringen, der løber op i vel over ti milliarder. Og siden hvornår har det været ekstremistisk at vælte en regering, man var utilfreds med?

Pind burde da glæde sig over, at Liberal Alliance minder regeringen om det løfte, den selv har afgivet i sit regeringsgrundlag. Ud fra den betragtning kan man spørge, hvem der vælter hvem. Om det er LA, der vælter regeringen ved at kræve, at den lever op til sine løfter. Eller om det er regeringen, der vælter sig selv, ved at være ligeglad med sine løfter.

Måske skulle Pind se at blive parlamentarisk ekstremist i en fart – i stedet for bare at være ekstremt ligeglad.