Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Pernille Rosenkrantz-Theil er som kaptajnen på Titanic

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Is i maven

Lars Møller

Folkeskolereformen fra 2013 er blevet evalueret. Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærds konklusion er klar. Reformen har ikke løftet elevernes faglige niveau eller trivsel.

Man kunne tro, at det ville medføre overvejelser om at forbedre situationen, men niks. Reformen skal bare have længere tid til at virke. Fem år er åbenbart ikke lang tid. Det er blot halvdelen af et standardbarns skoletid.

Enhedssocialisten, undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), går ind for mere centralisering og opfordrer til, at man har is i maven, selvom resultatet er en katastrofe.

Groft sagt holder selvklart med ministeren. Kaptajnen på Titanic havde også is i maven og det gik jo fint. Nogle blev da reddet. Her drejer det sig jo bare om en hel ung generation.

Ny-racister på universitetet

Bent Blüdnikow

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

I sidste nr. af Universitetsavisen interviewes to studerende fra Samfundsvidenskabelig Fakultet, Københavns Universitet. Den ene hedder Mette-Marie Nørlev, og hun siger: »Nogle borgerliges holdninger er så undertrykkende eller diskriminerende, at de slet ikke skal tolereres eller debatteres.« Derfor mener de to studerende, at det »er okay at lukke ned for visse holdninger«.

Mette-Marie Nørlev siger, at hun tidligere troede, at racister var folk, der ikke kunne lide sorte mennesker, men nu har hun anlagt »et bredere perspektiv«: »Det kan godt være, at de ikke aktivt tænker, at de ikke kan lide brune mennesker, men de er med til at genskabe det racistiske rum og normalisere, at man siger racistiske ting.«

Nu er det skægge, at meget få danskere inddeler mennesker efter hudfarve og at det netop er »antiracister« som Mette-Marie Nørlev, der er helt vild efter at inddele folk efter hudkulør. Universitetsavisen kan fortælle, at 80 pct. af de studerende på Fakultetet stemmer til venstre for midten, så vi kan konkludere at hovedparten af de studerende på det fakultet sikkert støtter Mette-Maries ekstreme synspunkter.