Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Per Stig Møller vandt kampen

05DEBjeve-Edith-Thingstrup-.jpg
BMINTERN - Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

De konservative vandt værdikampen, forklarer Per Stig Møller i Berlingske. Eller rettere: Møller vandt værdikampen, ifølge Møller. Som udenrigsminister lagde han jo strategien for håndteringen af Muhammed-krisen, bekæmpelsen af islamismen og alt muligt. Ikke Anders Fogh. Og som sand mestertænker ved Møller også, at liberale er større skurke end sågar socialister. »I modsætning til liberalisterne på kort sig og socialisterne på lang sigt mener vi ikke, at staten skal afskaffes,« skriver Møller – og forveksler liberalisme med anarkisme.

Møller har naturligvis blik for andre konservatives indsats i værdikampen. Brian Mikkelsen »brød DRs radiomonopol ved at give sendetilladelse til TV 2 Radio, som floppede, hvorefter jeg som kultur- og kirkeminister fik den mere succesrige Radio24syv gennemført,« forklarer Møller. Jovist, Møller er den eneste succes i 00erne. Bare synd, at han selv er nødt til at sige det.