Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Paven og klimaet

Edith Thingstrup. Fold sammen
Læs mere

Netmediet Energiwatch skriver, at katolikkernes overhoved, pave Frans, aktivt kaster sig ind i kampen for en global klimaaftale.

»Hvis de nuværende udviklinger fortsætter, vil dette århundrede være vidne til klimaforandringer uden fortilfælde og en ødelæggelse af økosystemet med tragiske konsekvenser,« udtaler den argentiske biskop Marcelo Sorondo, chef for Vatikanets Pavelige Videnskabelige Akademi.

Derfor vil paven bl.a. udgive en såkaldt encyklika om klimaforandringerne. Dokumentet vil opfordre verdens 1,2 milliarder katolikker til at gøre noget ved klimaudfordringerne af »moralske og videnskabelige« grunde.

Det bliver spændende at se, hvad paven opfordrer til. Den primære anledning til global opvarmning er som bekendt: mennesket. Men kan man forestille sig, at paven vil opfordre til prævention for klimaets skyld? Det ville jo kræve, at global opvarmning var værre end kondomer. Og det er nok for svært at indse for Vatikanets Pavelige Videnskabelige Akademi. Det er trods alt mere paveligt end det er videnskabeligt.