Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Paulus imod JP

Læs mere
Fold sammen

Den teologiske videnskab gør store fremskridt for tiden. Nu har den kastet sig over apostlen Paulus. Og det er ikke engang løgn.

Hør blot hvad Paulus var: Han var multikulturel. Ja, tænkte vi det ikke nok. Det fremgår af en kronik i Kristeligt Dagblad. Dernæst mente han, at de stærke skal give afkald på deres rettigheder, dvs. ytringsfriheden. Paulus er et eksempel på dem, der siger: Ytringsfrihed er godt, men… Paulus kunne ikke lide Charlie og JP. Paulus er nemlig ikke islamkritisk.

Det er tanken. »Vi« må ikke »mobbe vore mindretal«, formaner Århus-teologen Kasper Bro Larsen. Vi skal for fremtiden nok huske at tale pænt om tyskerne, næste gang vi er i Åbenrå. Og endelig »insisterede« Paulus så meget på fællesskabet, at man skulle tro, han var medlem af Enhedslisten. Og nu udsender disse fællesskabsliderlige præsteskolelærere en bog om emnet finansieret af skattepenge.

Det er nok kun religionsvidenskabsmændene, der vil udsætte dem for hån og spot, resten vil slet ikke opdage, at de har tryllet Paulus om til multikulti-tilhænger.