Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Passer Mette Frederiksen på Danmark eller lytter hun til kommunisterne?

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Passer Frederiksen stadig på Danmark?

Eva Selsing

Ved udsigten til endnu en migrantbølge advarer regeringens støttepartier nu mod at trække i den såkaldte »asylnødbremse«. Rosa Lund (EL) erklærede forleden, at selvom der kommer fem gange så mange som i 2015, skal vi tage imod dem alle.

Selvfølgelig. Hendes modvilje mod at lukke døren til Danmark får forudsigelig støtte fra eksperter på området, der slet ikke mener, at det kan lade sig gøre at bruge nødbremsen ved en ny migrantstrøm. Thomas Gammeltoft-Hansen, professor i flygtningeret, ekkoer sin far og minder om alle vore internationale forpligtelser, som ikke tåler, at et land beskytter sig selv. Alt sammen aldeles forventeligt.

Det store spørgsmål bliver, om vores statsminister står ved sine tidligere udtalelser om at ville passe på Danmark – eller om hun lytter til kommunister og ideologisk relaterede eksperter, hvis ærinde er det stik modsatte.

DR fortsætter med realityshows

Bent Blüdnikow

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Det er meget mystisk, hvad der foregår i DR. Da man i 2018 indgik et medieforlig, var det et klart udtrykt ønske, at DR skulle ofre mere på de seriøse udsendelser og droppe noget af det useriøse som f.eks. overfladisk underholdning i form af realityshows. Det er gået stik modsat.

I DR kan man nu se rystende ringe underholdningsudsendelser som »Cougarjagt«, »Familien Asbæk« og bl.a. »Fars pige«. I Jyllands-Postens leder kalder man udviklingen i DR for »fordummende« og »tåkrummende«. Derimod er der skåret ned på de seriøse udsendelser, som man kunne se på kanalen DRK, men den er lukket.

Det hele er et stort mysterium. DRs ledelse med Maria Rørbye Rønn i spidsen ignorerer politikernes ønsker. Alligevel bliver hun siddende som generaldirektør for mastodonten. Det må være en meget svag kulturminister, der undlader at fyre hende. Men, hov, hvem er egentlig kulturminister for tiden?