Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Othello som kvinde

24DEBHans-Hauge-124219.jpg
Hans Hauge
Læs mere
Fold sammen

Nu vil Det Kongelige Teater, med ham anti-fascisten Morten Kirkskov i spidsen, skabe et fællesskab mellem scene og sal, skønt folk fra salen nok ikke skal sidde på scenen sådan som på Shakespeares tid. Fællesskabsfølelsen skal skabes ved at lade skuespil handle om os selv. Det er som i Hostrups »Genboerne«: »vil du ikke ogsaa se vores egne Vindver?«

»Det må handle om os,« udtaler anti-fascisten. Ja, det ville være gyseligt, hvis det handlede om noget andet. Vort fællesskab med fortiden, f.eks. Vi kommer nok aldrig til at se Heiberg eller Hostrup. Og dog. Nu har de fundet på, at Othello skal spilles af en kvinde. Hvor er det opfindsomt. Hos Shakespeare blev Desdemona spillet af en mand. Man kunne jo lade Løjtnant von Buddinge være en LGTB og Klint være DFer og lade Elverhøj være Nørrebro med Agnete i burka. Så kunne det handle om os. Eller dem.