Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Ordener og ligestilling

Edith Thingstrup.
Læs mere
Fold sammen

Dagbladet Politiken er bekymret over den skæve kønsfordeling i uddelingen af Dannebrogsordener. I den anledning har avisen stukket en mikrofon i hovedet på kendte kønsdebattører.

»Det ville klæde Ordenskapitlet, Dronningen og hendes rådgivere at blive lidt mere kønsbevidste, for vi har rigtig mange kvinder i Danmark, der fortjener en orden på linje med mænd,« siger forfatteren Hanne-Vibeke Holst. »Ved hoffet er opgaven ikke anderledes end i toppen af erhvervslivet og i mediebranchen, hvor man bør udfordre sig selv og sine blinde vinkler,« udtaler direktøren i Kvinfo, Nina Groes.

Girls, girls! som de siger »over there«. Der er ingen grund til bekymring på kvindernes vegne. Den sikreste måde at få et dansk ridderkors består i at blive kontorchef i det offentlige. Og i takt med, at kvinderne overtager den offentlige sektor, er der gigantiske muligheder for at sikre sig dekorativt krimskrams på kjolen.

Hvis Nina Groes virkelig interesserede sig for blinde vinkler, skulle hun spørge, hvorfor der er relativt færre erhvervsfolk end offentligt ansatte blandt ridderne af Dannebrog. Men den slags ligestilling interesserer ligestillingsaktivister sig naturligvis ikke for. Alle er lige. Offentligt ansatte er bare mere lige end andre.