Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Opskriften på integration

Eva Selsing
Læs mere
Fold sammen

Er der noget så lifligt som duften af kulturblind bureaukrat om morgenen? Nej, det er der ikke, så sandt som kornene er grove i disse spalter. Hør blot, hvad direktør i Hovedstadens Svømmeklub, Lars Sørensen, siger om de kønsopdelte svømmehold til muslimske piger. Spurgt om adskillelsen så er prisen for integrationen, siger Lars: »I Hovedstadens Svømmeklub synes vi ikke, at det er en pris. Det er bare et vilkår, ligesom at nogen skal svømme på en 50 meter lang bane, mens andre skal svømme på en 25 meter lang bane.«

Lars her er en ægte praktiker. Og hans svømmeklub meddeler ligefrem, at de med dette tiltag har fundet »en opskrift på integration«. Hvilket er lykkeligt – for på denne måde kan man blot give efter for islamisters krav, og vupti! Så har klokken slået »integration«.