Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Opgør med de små svindlere i Venstre?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De små svindlere?

Peter Nedergaard

Venstres partisekretær, Claus Richter, har sendt en email med en kraftig formaning til Venstres folkevalgte og organisationsfolk om, at man må se at følge de spilleregler, som findes for partistøtte i dette land. Opfordringen kommer efter sager, hvor Venstres politiske ordfører, Britt Bager, og Marcus Knuth begge har undladt at offentliggøre donationer fra samme person på over 20.000 kr. Det er ifølge flere juraprofessorer både i strid med lovens ånd og bogstav. Emailen skal naturligvis ses på ryggen af andre sager om tvivlsomme bilag, rejser, tøjkøb med videre til Venstrefolk.

Groft sagt vil gerne rose Claus Richter (dommer på tysk, red.) for et initiativ, som er hans navn værdigt. Hvis der klæber sig et rygte fast om, at Venstre er et parti, hvor småsvindel accepteres, er partiet færdigt som bærende borgerligt parti.

Man undres

Lars Møller

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage undrer sig over, at der ikke er interesse for at få efterlyste danske jihadister hjem. Hendes klient har tilbudt at overgive sig til danske betjente ved grænsen til Tyrkiet, men sjovt nok er myndighederne ikke interesseret. En anden af hendes klienter befinder sig i Tyrkiet, og har her uden held forsøgt at overgive sig til de danske myndigheder.

Groft sagt hjælper gerne med en forklaring. Danske myndigheder udøver deres virke indenfor Danmarks grænser. Man sender derfor ikke politi til Tyrkiet for at hjembringe terrorister, der har fået kolde fødder og længes hjem til trygge forhold. Hvis de indfinder sig ved grænsen, kan danske statsborgere desværre ikke afvises. Groft sagt kan tillige undre sig over, at det er nyt for en advokat.

Flygtninge i arbejde

Niels Jespersen

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

To af de virksomheder, der beskæftiger flest flygtninge i Danmark, IKEA og ISS, retter en hård kritik mod regeringen og DFs omdiskuterede paradigmeskift i udlændingepolitikken. Det ændrede fokus fra integration til hjemsendelse, vil ifølge arbejdsgiverne skade virksomhedernes mulighed for at rekruttere og fastholde flygtninge, når mulighederne for at blive i Danmark forringes.

Groft Sagt anerkender det store arbejde som IKEA og ISS gør med at integrere indvandrere på arbejdsmarkedet, men der er altså ikke noget nyt i, at arbejdsgiverne gerne vil have så megen billig udenlandsk arbejdskraft som muligt. Det var også tilfældet i 1960erne hvor den ukontrollable indvandring til Danmark begyndte. Til gengæld udstiller kritikken hulheden i den forhenværende politik på området, for vi har jo altid fået at vide, at flygtninge og indvandrere var to forskellige ting. Det har bare aldrig rigtig været tilfældet.