Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Ondt og godt

Claes Kastholm Hansen: I sin meget opfindsomme kalkunjagt på landets indvandrergrupper har Dansk Folkeparti nu fundet på, at kontanthjælpsmodtagere, der udebliver fra aktivering eller jobtilbud uden gyldig grund skal straffes med et halvt år, ikke på vand og brød, men på starthjælp, dvs. en indtægtsnedgang fra godt 10.000 kr. om måneden til godt 5.000.

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge Venstres Inger Støjberg, som er planen venligt stemt, er der tale om at give de pågældende »et kærligt skub« ind på arbejdsmarkedet, men hun må da mene »et ordentligt fur«, for hvordan kan det være kærligt at reducere menneskers indkomst til det halve for at få dem jaget ud af sengen om morgenen? Socialrådgivernes formand, den på skatteydernes vegne altid umådeligt gavmilde Bettina Post mener derimod, at forslaget er »ondsindet«.

Men hvordan kan det være ondsindet at forsøge at reducere forsørgerbyrden for det mindretal af befolkningen, der går på arbejde hver dag, men berøves mindst halvdelen af sin indtægt, bl.a. fordi de også skal forsørge alle dem, der holder ferie året rundt? Godt og ondt er med andre ord relativt. Dog findes der noget ubetinget godt, nemlig hvis Groft sagt ikke skulle forsørge mindst to andre familier, samtidig med at individet tjener penge til at forsørge sin egen.