Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Olsens stærke mand

Edith Thingstrup. Fold sammen
Læs mere

Sangskriveren Allan Olsen bekræfter fordommen om, at kunstnere gerne vil være store politiske filosoffer.

»Politikerne fører ikke politik,« erklærer Allan Olsen i Jyllands-Posten. »De holder sig fra de tunge beslutninger, for de kan koste stemmer, og så ryger taburetterne,« forklarer han som en anden politisk kommentator.

»Vi har brug for en stærk mand i dansk politik, og det er altså ikke Thulesen Dahl. Og heller ikke Løkke. De er for komiske. Nationen har brug for et stort bredt bryst, som man kan lægge hovedet ind til og føle sig trøstet,« mener sangskriveren Allan Olsen.

Han ser åbenbart politikeren som den store landsfader, der tager hånd om borgerne på samme måde som familiefaderen tager hånd om de uvorne unger. Med fast hånd og stort hjerte. Lillefar, batjusjka, sådan kaldte de russiske bønder i sin tid zaren – og sådan blev diktatoren Josef Stalin senere benævnt.

»Der er et land, der skal styres, for fanden,« udbryder Allan Olsen og tæller på fingrene. »Hvad med økonomien? Hvad med indvandringen? Og hvad med skoleområdet?« Allan Olsen overser bare det vigtigste politiske spørgsmål af dem alle: Hvad med at styre dig selv?