Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Økonomien og økonomer

Claes Kastholm Hansen: Ifølge dagbladet Politikens Europa-redaktør, Jens Bostrup, er de danske boligskatter »kommet i EUs søgelys, fordi både Nationalbanken, De økonomiske vismænd, OECD og EU-Kommissionen mener, at skattestoppet var med til at puste huspriserne op til en boble, der forstærkede den finansielle krise i Danmark – og dermed i resten af Europa«.

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som dansker må man uvilkårligt ranke ryggen ved sådan en information. Hør, hvor vi gungrer! Tænk, at den danske økonomi har haft så stor indflydelse. Groft sagt bekendt var der også en boligboble i flere andre europæiske lande, bl.a. Spanien, England, Irland, uden at den kan knyttes til et skattestop. Så vidt vides var der ligeledes en boligboble i så fjerne verdensdele som Amerika og Australien.

Heller ikke dér havde Fogh været der med sit skattestop. Når boligskattestoppet har haft så stor indflydelse dengang, hvorfor har de lave renter, der økonomisk betyder meget mere, så ikke siden haft den modsatte virkning? Svaret er formentlig, at økonomer hader skattestop, men at økonomien ikke er økonom.