Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Økologisk kunstværk

Edith Thingstrup.
Læs mere
Fold sammen

Groft sagt har modtaget en pressemeddelelse med kærlig hilsen fra Jens Galschiøt, kunstner. Det drejer sig om en invitation til fernisering på Christiansborg i København.

»Fredag kl 16.00 åbner udstillingen med den spiddede isbjørn på Christiansborg Slotsplads og det vil glæde mig at se dig til ferniseringen,« lyder invitationen.

Helt konkret går udstillingen ud på at fejre opstillingen på Christiansborg Slotsplads af en smagfuld skulptur. Den forestiller en isbjørn, der spiddes af en graf over ophobningen af CO2 i atmosfæren.

Måske skulle man i stedet have opstillet en skulptur af en skatteborger, der segner under trykket fra de offentlige udgifter. Men skidt pyt. For, som der står i invitationen: »Der vil blive serveret økologiske bobler og snacks!« Så er det vigtigste på plads i projektmagernes og hundekunstnernes verden.