Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Ø – den tomme mængde

24DEBPETER-NEDERGAARD-LOGO-.jpg
Professor Peter Nedergaard til Groft sagt Fold sammen
Læs mere

Ø er i matematikken betegnelsen for en mængde uden elementer. Det passer godt på mængden af idealisme hos Enhedslisten i København. Partiet var utilfreds med Anna Mee Allerslevs borgmesterstyre af beskæftigelses- og integrationsområdet. Hun var »ansvarsløs«.

Alligevel vælger Enhedslisten samme område fra og foretrækker borgmesterposten for miljø- og teknikområdet. Her kan man optegne en grøn profil, som ikke mange er uenige om. Det er et område uden store dilemmaer og tunge valg. Man kan blive populær og bevare de gode poster. Det modsatte gælder beskæftigelses- og integrationsområdet, som imidlertid berører rigtig mange mennesker, hvis interesser Enhedslisten påstår at varetage. Enhedslisten har nu afsløret sig som et simpelt magtpostparti uden større mængde idealisme.