Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Nye Borgerlige ord til ære for islamskræmte apokalyptiske højrefløj

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nye Borgerlige Ord

Jarl Cordua

Pernille Vermund har medvirket i en TV-dokumentar, hvor man følger Nye Borgerliges frontkvindes bestræbelser på at vinde den særlige råbekonkurrence på højrefløjen, hvor det gælder om at bande højest i den politisk korrekte kirke. Kunsten er naturligvis at få medieopmærksomhed og fremstå som frihedshelt på den islamskræmte apokalyptiske højrefløj, men undgå at virke alt for smagløs og uempatisk undervejs.

Hvordan man mestrer disciplinen gav Vermund en prøve på i TV, hvor hun om en mørk person fik sagt: »Det var en perker«, hvilket straks udløste anklager om racisme.  Det er dog ikke alle fra partiet, der redder sig i land på et figenblad af politisk ukorrekthed. Vermunds partifælle Mette Thiesen overskred for nylig en sjældent set grænse for et folketingsmedlem, da retten satte grænser for Nye Borgerliges ordleg og dømte hende for æreskrænkelse i en injuriesag mod en fitnessinstruktør, som hun havde kaldt »terroristsympatisør«. Thiesen skal betale forurettede 15.000 kr. i godtgørelse.

Stuurt nummer slut

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Uffe Elbæk går af som formand for Alternativet. Han vil gøre det lige så gelinde, at en anden kan tage over uden dramatik. Uffe Elbæk går af med ro i sindet og fuld af fortrøstning, for han efterlader efter eget udsagn et parti i fin form, med gode ideer og stor indflydelse.

Jo, tak. Partiets er nederlagsramt og stort set uden indflydelse. Dets forslag om, at Uffe Elbæk skulle være statsminister, er blevet en stående arbejdspladshumorvits. Ved næste valg kan partiet meget vel være en saga blot. Alligevel var det da af og til sjovt, så længe gøgleriet varede. Men var Jacob Haugaard egentlig ikke mere seriøs?