Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Noma – en nazistisk højborg

Claes Kastholm Hansen: Specialestuderende Ulla Holm ved Sociologisk Institut på Københavns Universitet bruger en hel søndagskronik i Politiken på at påvise, at den nye gastronomiske bølge, det nordiske køkken, er fascistisk/nazistisk, fordi Claus Meyer og Noma-kokken Redzepi går ind for nordiske råvarer.

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun opfatter de to fredsommelige kokke som nationalistiske Blut und Boden-dyrkere og mener, at »det er næppe helt tilfældigt, at tjenerne var iført brune skjorter, da jeg sidst gæstede Noma«. Borgere, der ikke husker 1970erne, vil undre sig over den bizarre specialestuderende og spekulere på, om hun er blevet underlig af at spise for meget trøsket træ kogt på brændnældesaft og serveret med et drys revet bundgarnspæl, da hun sidst »gæstede Noma«. Andre vil blot sende en tanke tilbage til 1970erne, hvor rabiate marxister lavede uendeligt lange analyser for at bevise, at symfoniorkestre var fascistisk opbyggede, Johannes V. Jensen vaskeægte nazist af SS-type, mens politikeren Erhard Jakobsen var en ny Hitler, der inden længe ville omdanne kongeriget til et diktatur. Der er ingen grund til at være bekymret for, hvad der går i svang på Sociologisk Institut. Den slags går over. Ligesom tandpine.