Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Nok er Groft sagt nostalgikere, men venstrefløjens terrorist-apologi har vi ikke savnet

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Venstrefløjens terrorist-apologi

Niels Jespersen

Hjemmesiden »Konfront« er en medieplatform som ifølge sig selv »vil et grundlæggende andet samfund, der er socialistisk, feministisk, mangfoldigt og lige«. Det lyder jo meget tilforladeligt, men Groft sagt lader sig ikke narre. Der er tale om en propaganda-sender for den autonome venstrefløj.

Således bragte hjemmesiden for nylig en hyldest til den palæstinensiske terrorist Leila Khaled. Ja ja, hun var godt nok med til at kapre nogle fly, men som Konfront anfører: »Ingen af disse flykapringer kostede uskyldige civile menneskeliv.«

Det var nu mere held end forstand, for Konfront undlader belejligt at nævne, at Leila Khalids medgerningsmand Patrick Argüello skød og sårede steward Shlomo Vider, før han blev nedkæmpet af heltemodige passagerer. Nok er Groft sagt nostalgikere, men venstrefløjens terrorist-apologi har vi faktisk ikke savnet.

Må Henrik Sass Larsen få et godt valg

Bent Blüdnikow

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Denne Groft Sagt-skribent har stor sympati for socialdemokraten Henrik Sass Larsen, som var manden, der førte partiet tilbage på en mainstreamkurs efter at han og Mette Frederiksen havde fået smidt manden med Trotsky-fipskægget, Mogens Lykketoft, ud af partiets inderkreds.

Henrik Sass Larsen har haft sine problemer med medierne og haft en depression, men nu er han tilbage i fin form. I BT svarer han på, hvordan han undgår en ny depression og han svarer: »Ved kun at være i selskab med personer - familie og venner - jeg godt kan lide og længst mulig afstand fra store dele af pressen, så går det godt.«

Denne Groft Sagter forstår Sass Larsen og ønsker ham et godt valg, for tænk, hvis det går den nuværende partiledelse dårligt og Lykketoft og hans venstreradikale slæng kommer tilbage til magten, så har vi en britisk situation, hvor Jeremy Corbyn med skægget er en tro Lenin-klon og har ført partiet tilbage til 1917.

Kampagneorganet

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Groft sagt har iagttaget, hvordan Politiken nu gennem flere måneder har bedrevet klimapolitisk kampagnejournalistik. Vi ved, at Politikens søsterblad, Ekstra-Bladet, har været i den genre i årtier, men det er noget nyt, at »Organet for den højeste Oplysning« fraviger almindelige journalistiske kriterier om væsentlighed.

Vi konstaterer også, at kampagnen afslører, at Politikens redaktion er dårlig til matematik. Danmarks udslip af klimaskadelige gasser udgør 1/1000 af de samlede udslip på verdensplan.

Hvis Politikens kampagner skal have effekt, skal de rettes mod det kinesiske publikum. Kinas udslip er på over 250/1000. Groft sagt foreslår derfor, at Politiken – som »Organet for effektiv Kampagne« - fremover kun udgives på kinesisk. En positiv sidegevinst ville samtidig være, at vi andre slap for at se på den.