Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Noget at grine af

Edith Thingstrup.
Læs mere
Fold sammen

Arbejd mindre og betal nul procent i indkomstskat. Sådan lyder budskabet fra Alternativets åndelige leder, Uffe Elbæk, i et stort interview i Politiken. På sin egen bagvendte måde giver budskabet mening. For jo mindre vi arbejder, jo mindre betaler vi alligevel i skat.

Med Uffe Elbæk ved magten bliver det ligesom i Saudi Arabien, hvor de lokale heller ikke arbejder og heller ikke betaler indkomstskat. Eneste problem er så, hvem der skal finansiere den offentlige velfærd, som Elbæk vil give os i samme omfang som hidtil.

I Saudi Arabien er velfærden finansieret af olie. I Danmark skal den finansieres af skat på iPhone og skat på finansielle transaktioner, ifølge Elbæk. Det belejlige ved Saudi Arabiens olie er, at den ligger i Saudi Arabien. Det ubelejlige ved Danmarks iPhones og finansielle transaktioner er, at de hurtigt kan flyttes et andet sted hen. Og så står vi pludselig tilbage med nul arbejde og nul indkomst. Og derfor nul skat. Men med Uffe Elbæk som statsminister vil vi i det mindste stadig have lidt at grine af.